Het volgen van een ACT therapie opleiding

Bent u net zoals velen geraakt door de huidige situatie rondom corona? En wilt u uw medemens helpen deze tijden te doorstaan? Veel mensen kampen tegenwoordig met negatieve gedachten door de maatregelen die genomen moeten worden tegen Corona. Om deze mensen te helpen is het mogelijk om een ACT opleiding te volgen. Met een ACT opleiding kan je beginnen ACT therapie te geven aan mensen die het nodig hebben.

De ACT opleiding

ACT ook wel bekend als acceptance and commitment therapie is een gedragstherapie die nieuw is en succesvol blijkt. Tijdens de ACT opleiding leer je hoe je voluit kan leven dat rijk is aan aandacht voor wat er nu aan positiviteit in het leven gebeurt. Dat begint bij het accepteren van de negativiteit zoals, gedachten, problemen en angsten aangezien deze bij het leven horen en waarde geven aan al het goeds dat er is. Bij civas.nl is het mogelijk om een ACT opleiding te volgen en wordt je niet alleen therapeut, hulpverlener of coach. Je leert ook veel over je eigen leven.

Kan ik een ACT opleiding volgen?

De opleiding ACT is er voor iedereen die graag beter wilt leren leven. Maar ACT is vooral geschikt voor mensen die al in de zorg werken en met name coaches die werken met mensen die lijden aan een ernstige psychische problematiek. Tevens kunnen psychologen, therapeuten en psychiaters gebruik maken van ACT in hun behandelplan wanneer hun cliënten dat nodig hebben. Ook mensen die al verder in het leven zijn en al weten dat ze perfect zijn hoe ze zijn met al hun gebreken kunnen met de  ACT opleiding nog meer ontdekken over henzelf en dat toepassen in het leven en de leven van hun dierbaren.

Voor meer informatie over de ACT opleiding kunt u op de pagina bij Civas terecht.