Een cursus illustratie, zo ziet het eruit

Vrouw schrijft op haar tablet

Als illustrator maak je afbeeldingen. Je denkt waarschijnlijk in eerste instantie dat die op papier gebeurt, maar dat hoeft niet zo te zijn. Ook op je laptop kan je illustraties maken. Dit gaat dan over het ontwerpen van logo’s, iconen, illustraties zelf en over typografie. Je hebt allerlei software die je kun helpen bij het illustreren. Deze programma’s kunnen soms moeilijk zijn in gebruik en ook het illustreren zelf is nog een hele kunst. Je kan daarom ook een cursus illustrator volgen. Verschillende bedrijven bieden dit, waardoor je altijd wel een bedrijf bij jou in de buurt hebt die je kan voorlichten en helpen bij het digitaal illustreren. 

Wat ga je leren?

Een digitale illustratie cursus zie je op veel websites voorbij komen, je kan bijvoorbeeld eens een kijkje nemen op deze website https://www.learnit.nl/, als je hier graag wilt meer over wilt weten. Vaak leer je illustreren niet in één dag. Zo’n cursus duurt dan ook meerdere dagen. Bij deze cursussen leer je vaak bepaalde technieken die bij het illustreren komen kijken. Vooral als je insteek is om logo’s te ontwerpen voor bedrijven, is het handig als je ook al wat marketing achtergrondkennis hebt. Naast de technieken en trucjes die te pas komen bij het illustreren zelf, leer je bij een cursus ook bepaalde programma’s te gebruiken.

Motieven voor het volgen van de cursus

Het volgen van een digitale illustratie cursus kan om verschillende redenen handig zijn. Als je bijvoorbeeld weinig ervaring hebt met illustratie en dit wel een toegevoegde waarde heeft voor jouw bedrijf, is zo’n cursus aan te raden. Het kan ook zijn dat je wel goed bent in illustratie op papier, maar dat je er digitaal nog niet helemaal uitkomt. Ook dan is het een goed idee om een digitale illustratie cursus te volgen. Daarnaast kan het een mooie aanvulling zijn op het werk dat je al doet, bijvoorbeeld in de marketing branche. Zo zorg je ervoor dat je meer waard wordt voor een bedrijf.