Hoe je als aanstaande agent voor te bereiden op de cognitieve capaciteitentest

Als je solliciteert bij de politie, dien je aan een aantal eisen voldoen. Een van deze eisen is het succesvol afleggen van de cognitieve capaciteitentest. Dit is een test waarbij je jouw logisch redeneervermogen, verbale vaardigheden, numerieke vaardigheden en visueel-ruimtelijke vaardigheden moet tonen. Het kan een stressvolle ervaring zijn, maar gelukkig zijn er manieren om je voor te bereiden en meer kans te maken om de test te halen. Hier zijn vijf tips als je de cognitieve capaciteitentest voor de politie wilt oefenen.

Maak gebruik van voorbereidingstesten

Er zijn verschillende manieren waarop je online studiemateriaal en mock-testen kunt vinden die gebaseerd zijn op de cognitieve capaciteitentest van de politie. Het is belangrijk om deze tests te gebruiken om te bepalen welke gebieden je dient te verbeteren. Zo kun je gericht oefenen en zul je minder snel fouten maken in het werkelijke examen. Je kunt ook proberen om een studiemaatje te vinden om mee te oefenen, zodat jullie elkaar kunnen helpen.

Verbeter je numerieke vaardigheden

Veel sollicitanten hebben moeite met het numerieke deel van de capaciteitentest. Het goede nieuws is dat er veel oefenmateriaal online beschikbaar is om je te helpen een goede vaardigheden te ontwikkelen. Je kunt ook zoeken naar interactieve numerieke vaardigheidshulpmiddelen om je te helpen met het beheersen van percentages, verhoudingen en breuken. Dit zal je helpen om de numerieke vragen in de test gemakkelijker te beantwoorden.

Oefen je verbale en leesvaardigheden

Een ander belangrijk onderdeel van de cognitieve capaciteitentest is de verbale en leesvaardigheidstest. Deze test kijkt naar jouw vermogen om informatie te begrijpen en te verwerken die in tekstvorm wordt aangeboden. Om je vaardigheden te verbeteren, lees je het best meer. Je kunt zelfs proberen om verschillende soorten teksten te lezen, zoals nieuwsartikelen, wetenschappelijke artikelen en fictieboeken. Dit kan je helpen om je tekstbegrip te verhogen en fouten te verminderen.

Werk aan je tijdbeheer

Het is belangrijk om je tijd tijdens de test goed te beheren. Het is tenslotte de tijdsdruk die ervoor zorgt dat veel sollicitanten de test niet halen. Om je te helpen meer comfortabel te zijn met de limieten van de test, kun je tijdens het uitoefenen van de test een timer gebruiken en zo jouw snelheid en tijdmanagement vaardigheden verbeteren. Beter nog, stel specifieke doelen voor elk deel van de test om ervoor te zorgen dat je genoeg tijd hebt om alle vragen te beantwoorden.

Slaap voldoende en eet goed

Last but not least, is het belangrijk om goed uitgerust en gevoed te zijn voor de test. Zorg ervoor dat je goed en evenwichtig eet de nacht voor de test en genoeg water drinkt. Een goede nachtrust kan wonderen doen voor je concentratie en fysieke en mentale welzijn. Sla daarom genoeg uren slaap in, twee dagen voor de test.

Samenvatting 

Het kan zijn dat het oefenen voor de cognitieve capaciteitentest wat tijd en moeite kost, maar het is zeker de moeite waard. Door een goede voorbereidingen te treffen, kun je jouw kansen op succes bij de test verhogen. Volg deze vijf tips en oefen regelmatig en je zult zien dat je al snel meer zekerheid en vertrouwen krijgt tijdens de echte test. We wensen je veel succes bij het behalen van de cognitieve capaciteitentest van de politie-sollicitatieprocedure.

Bron: www.assessment-training.com