Opleiding tot hovenier volgen?

Ben jij nieuwsgierig naar het beroep van een hovenier en zou je dit beroep zelf ook willen uitoefenen? Dan is het uiteraard goed om te weten hoe je hovenier kunt worden. Daarvoor zul je een opleiding tot hovenier moeten gaan volgen. Hoe dat werkt, wat je te wachten staat en wat het beroep van hovenier inhoudt, vind je in dit artikel. We vertellen je allereerst wat het beroep inhoudt en zullen dan ingaan op de opleiding die je moet volgen via bijvoorbeeld terratrainingen.nl.”>www.terratrainingen.nl. Lees je met ons mee?

Opleiding tot hovenier volgen?

Groene vingers? Dit is wat een hovenier doet én hoe je hovenier wordt

Je kunt je vast wel voorstellen dat als je hovenier wilt worden, je iets van affiniteit moet hebben met tuinen, met groen, met de natuur. En dat klopt. Als je hovenier wordt, dan ben je veel bezig met tuinen, je knapt ze op, je onderhoudt ze. We kunnen het beroep van de hovenier dan ook het beste omschrijven als iemand die zich voor zijn beroep bezighoudt met:

  • Het aanleggen van tuinen
  • Het onderhouden van tuinen
  • Met andere groenobjecten

Er zijn diverse werkzaamheden mogelijk, zoals je kunt lezen, maar uiteraard ook op diverse plekken. Denk bijvoorbeeld aan openbaar groen dat je in de buurt vindt, maar ook aan particuliere tuinen natuurlijk. Misschien word jij na de opleiding tot hovenier wel ingezet bij al jouw vrienden en familie, zodat je daar al veel inkomsten uit kunt halen. Soms moet je een nieuwe tuin aanleggen, soms wordt er van je gevraagd om de tuin bij te houden. Als je houdt van het buitenleven, dan is dit een prima keuze.

Of je nou een man of een vrouw bent, in beide gevallen kun je deze opleiding tot hovenier gaan starten. Wedden dat je snel aan het werk kunt? We vertellen je dan ook maar al te graag wat de opleiding tot hovenier inhoudt en waar je deze kunt volgen.

Tijdens de opleiding zul je een combinatie van theorie en praktijk ervaren. Dat werkt doorgaans het beste, zodat je de theorie direct in de praktijk kunt toepassen. Je bent een jaar tot twee jaar bezig met de opleiding. De lessen worden doorgaans gegeven in het eerste jaar. Dat betekent dat je in jaar twee al veel buiten te vinden bent. Om de opleiding te starten, moet je rekening houden met de kosten. Je kunt de opleiding tot hovenier al volgen vanaf 2695 euro. Tegenwoordig is het mogelijk om gebruik te maken van het STAP budget, een subsidie. Dit betekent dat – als deze bij jou wordt goedgekeurd – je ook nog eens 1000 euro minder betaalt. Ideaal toch?

Wanneer start jij de opleiding tot hovenier?

Opleiding tot hovenier volgen? Wij raden het absoluut aan. Het is gezond om veel buiten te zijn. En als je dat ook nog eens kunt combineren met het werken in de tuin, zorgt dat ervoor dat je heerlijk en nuttig bezig bent. Je zult niet alleen jouw eigen tuin prachtig onderhouden, maar ook die van je naasten. En vanuit je beroep ben je op allerlei plekken te vinden. Heb jij er ook zin in? Start dan een opleiding tot hovenier via terratrainingen.nl”>www.terratrainingen.nl en ervaar het zelf!