Hoe een training jou kan helpen in jouw carrière!

Wil jij weten hoe jij jouw loopbaan naar het volgende niveau moet brengen? Zit je een beetje vast? Dan ben je hier helemaal aan het juiste adres! Moderne bedrijven, instellingen en organisaties zijn altijd in beweging. Markten en zakelijke omgevingen veranderen snel. Dit lijkt soms een onophoudelijke cyclus waar je als bedrijf niet tegen op kunt boksen. Gelukkig zijn er methodes om hier een antwoord op te kunnen geven, de belangrijkste werkzaamheden te kunnen blijven doen en mee te groeien met de omgeving van het bedrijf. Een van die methodes is Lean Six Sigma. In deze blog gaan we je vertellen wat dat is, dus lees vooral door!

Op één lijn met je doelen

Lean Six Sigma staat voornamelijk bekend als verbeterstructuur die projectmatig ingezet kan worden om processen binnen de organisatie te optimaliseren. Hoewel dit klopt en vaak de hoofdtaak van Lean Six Sigma inzet is, is het eigenlijk breder dan dat. Het omvat ook een filosofie, een verbeterstructuur en allerlei verschillende tools die bijdragen aan het uiteindelijke doel. Meestal is dat doel competitiviteit, klanttevredenheid of het reduceren van kosten. Lean Six Sigma is eigenlijk opgebouwd uit twee verschillende methodes om verbeteringen aan te brengen in bedrijven, instellingen of organisaties. Dit zijn Lean en Six Sigma.

Verbeteren van onnodige activiteiten

Bij Lean draait het voornamelijk om continu verbeteren en het verwijderen van zoveel mogelijk onnodige activiteiten die niet bijdragen aan het behalen van het doel van een specifiek proces in het black belt programma. Dit is oorspronkelijk ontwikkeld door Toyota. Bij Six Sigma is de denkwijze ontstaan binnen Motorola en geperfectioneerd bij General Electric. Hier wordt vooral gekeken naar zaken die een probleem veroorzaken in het proces. Bij de ontwikkeling van de Lean Six Sigma methode is het beste van beide werelden gecombineerd tot het huidige Lean Six Sigma waar talloze bedrijven, organisaties en instellingen wereldwijd mee werken. We hopen je een goed beeld te hebben gegeven van wat Lean Six Sigma nu eigenlijk inhoudt. Het is een fantastische methode die ook bij jouw werkgever niet zou misstaan!