Haal het meeste uit je dagen via een cursus time management

Als je op een dag 8 uur tot je beschikking hebt, dan is het zaak dat je daar zo goed mogelijk gebruik van maakt. Het is echter lastig om de tijd goed te verdelen over alles wat je te doen hebt. Dat komt door allerlei verschillende factoren. Ten eerste heb je misschien meer taken dan je tijd hebt. In dat geval past alles wat je moet doen niet in de 8 uur die je tot je beschikking hebt. Je moet dan gaan schuiven en de taken verspreiden over meerdere dagen. Vervolgens wordt het dus ook een kwestie om te kijken naar de prioriteiten. Wat is belangrijker, wat moet eerst gedaan worden en wat kan/mag eventueel ook later? Dus voor je goed en wel begonnen bent met het uitvoeren van een planning, ben je al lang bezig met het opstellen van een goede planning. Maar het is niet zo dat je agenda altijd mooi leeg is aan het begin van de week. Daar staat natuurlijk al van alles in dat je vanuit de vorige weken hebt doorgeschoven. Dus als je deze week wederom zaken moet doorschuiven, dan is het maar de vraag of daar ruimte voor is. Maar dit zou allemaal nog prima te overzien zijn, als je vervolgens alle taken binnen de gestelde tijd af zou krijgen. Maar ook dat is twijfelachtig. Soms duren dingen langer dan je verwacht had, afspraken kunnen uitlopen, er kunnen onvoorziene omstandigheden optreden, et cetera. Een cursus time management van tijdwinst.com is dan ook geen overbodige luxe. Via een cursus time management leer je om slim om te gaan met je tijd. Het gaat er niet om dat je zoveel mogelijk gedaan krijgt in een zo kort mogelijk tijdbestek, maar juist dat je op comfortabele wijze je taken kunt uitvoeren. Ook het detecteren van valkuilen is belangrijk en leer je tijdens een cursus time management. Je laten afleiden is bijvoorbeeld een bekende valkuil waar je ofwel vanaf moet en als dat niet lukt, dan moet je die afleiding als het ware incalculeren. Je kunt dan geen strakke planning maken, want je weet dat je meer tijd nodig hebt door die constante afleiding. Het is ook niet zo dat alle afleiding optioneel is. Je kunt inderdaad gaan scrollen over je Facebook feed, maar afleiding kan ook bestaan uit collega’s die hulp nodig hebben, een baas die je nodig heeft voor een taak tussendoor of een andere taak waar je niet onderuit kunt komen. Een cursus time management stelt je in staat om ook daar goed mee om te gaan. 

Volg een cursus time management en krijg weer grip je agenda

Als je het idee hebt altijd tijd tekort te komen en dus altijd achter de taken aanrent, dan is een cursus time management zeker iets voor jou. Dankzij de cursus time management kun je weer grip krijgen op de agenda en de hoeveelheid tijd die je hebt. Daardoor wordt het werk ook weer leuk, want je hoeft niet altijd onder tijdsdruk te werken.

Ontdek meer via de site van timemanagement.nl

Als je meer wilt weten over deze cursus, dan kun je terecht op de site van timemanagement.nl. Hier vind je meer informatie over: 

  • Type cursussen (individueel of incompany)
  • Soort theorie waar mee gewerkt wordt
  • De inhoud van de praktijklessen