Een eerste rijles: mijn ervaringen bij Osseforth Opleidingen

Een eerste rijles

Een eerste rijles. Dat is altijd spannend. Je weet niet altijd goed wat je kunt verwachten en voor veel cursisten is het ook spannend, de gedachte om zelf de auto te besturen. Gelukkig weten de rij-instructeurs van Osseforth Opleidingen precies hoe ze jou moeten leren autorijden. Dat gaat stapje voor stapje dus je hoeft tijdens een eerste rijles niet ineens zelfstandig weg te rijden.

Een eerste rijles is altijd spannend

Een eerste rijlesBovendien zullen de rij-instructeurs er alles aan doen om je tijdens een eerste rijles helemaal op je gemak te stellen. Ook tijdens de lessen die daarop volgen trouwens. Als je rustig en relaxt in de auto zit, zullen je prestaties ook verbeteren en kun je veilig aan het verkeer deelnemen. De rij-instructeurs zijn getraind om iedereen te leren autorijden, zelfs als ze heel gespannen zijn.

Eerst de basis van het autorijden

Een eerste rijlesIk was zelf erg zenuwachtig voor mijn eerste rijles maar dankzij mijn rij-instructeur was dat van korte duur. Een gezellig praatje, tijd voor een grapje en sowieso een heel duidelijke uitleg. Eerst krijg je de basis: sturen, gas geven, remmen en schakelen en natuurlijk in je spiegels kijken en zien wat er op de weg allemaal gebeurt. En vervolgens ga je steeds een stapje verder, helemaal op je eigen tempo en niveau.

Advies op maat na een proefles

Voordat ik begon met mijn rijlessen heb ik eerst een proefles gevolgd. Tijdens de proefles ontmoet je al jouw instructeur en ga je beginnen. Je instructeur kan dan jouw niveau inschatten en je adviseren over welk pakket je het beste kunt nemen. Echt advies op maat. Je weet dan ook een beetje wat je kunt verwachten. Wat betreft het aantal lessen maar dus ook de bijbehorende kosten en natuurlijk de lessen zelf. De proefles duurt 90 minuten en kost € 49,50. Je zit nergens aan vast.