Een baan in de fashion wereld

Een baan in de fashion wereld

Woman Holding Shopping Bag

Veel zeggen dat de fashionwereld een ondoordringbare markt is voor nieuwkomers, maar wat als je altijd een opstapje hebt willen maken naar het werken in de fashion industrie. Uiteindelijk wil je natuurlijk werken voor modehuizen als Gucci, Prada of Versace. Of misschien wil je voor een groot tijdschrift gaan werken als editor of zelfs hoofdredacteur.

Vloggen en bloggen

Bij elk doel die je jezelf voorlegt is het altijd goed om het in kleinere stappen te doen. Je kan gaan bloggen, of wat nog veel populairder is tegenwoordig, gaan vloggen over fashion. Er zijn zat jongens, maar toch wel vooral meisjes die vloggen over wat voor kleding zij kopen of hoe je die kleding het mooiste kan dragen. Kijk maar naar de talloze nederlandse vlogsters die naam maken. Sommigen zijn zelfs buiten onze grenzen bekend. Een goed voorbeeld hiervan is Nikkie de Jager, beter bekend als Nikkietutorials. Zij houdt zich weliswaar meer bezig met beautyproducten, maar heeft zich ook uitgebreid naar het maken van fashion filmpjes. De stap maken van het werken met uiterlijke verzorging naar de fashion wereld is dus kleiner dan de meesten denken.

Een opstapje

Wat een stap in de goede richting is werken bij een kledingwinkel. Een goed begin is om bijvoorbeeld bij een van de grootste warenhuizen in ons land te werken, de Bijenkorf.

De Bijenkorf werkt samen met dure merken als Hugo Boss, HÈRMES en Gucci. Dit kan een goede basis zijn om connecties te verkrijgen in de fashionwereld. Als je begint bij een van de kleine stallen die beneden staan, is de stap niet heel groot om gepromoveerd te worden naar de Gucci winkel.

Het opstapje naar succes in de fashionwereld is inderdaad lastig te bereiken, maar met veel wilskracht en passie is alles mogelijk. Veel mensen die actief zijn in die wereld zijn ook ooit begonnen als medewerksters achter een kassa van een kledingwinkel. Dus wacht niet af door de reden dat het moeilijk kan zijn, maar ga er voor. Je zult versteld staan van wat je allemaal kan.