Breng je zelfvertrouwen naar een hoger niveau via een assertiviteitstraining

Als je vaak tegen een muur aanloopt omdat je bijvoorbeeld niet zegt wat je denkt of als je snel de neiging hebt om met de heersende mening mee te gaan, dan kan het een idee zijn om een assertiviteitstraining te volgen. Mocht je juist altijd je mond open hebben en zonder filter alles uitkramen wat er in je opkomt, dan is het ook verstandig om een assertiviteitstraining te volgen. Sterker nog, het is heel goed mogelijk dat de tweede van bovenstaande voorbeelden meer baat heeft bij een training, omdat er dan misschien een stukje bewustzijn wordt gecreëerd. Tijdens een assertiviteitstraining leer je niet alleen hoe je assertief moet zijn, maar ook wanneer een dergelijke houding gerechtvaardigd is. Uiteindelijk leer je hoe je met zelfvertrouwen situaties tegemoet kunt treden. Het kan best zijn dat je een vergadering domineert met een uiterst zwijgzame houding. Als je bijvoorbeeld je mening weet te vertellen op het moment dat deze relevant is en als je hier goed over hebt nagedacht, dan telt zo’n mening 100 keer meer dan wanneer iemand de hele vergadering lang aan het tetteren is. Je komt dan over als iemand die weet wat hij denkt en nadenkt over wat hij zegt. Dat is veel krachtiger in vergelijking met iemand die z’n mond niet kan houden. Die laatste laat zien dat hij zichzelf niet onder controle heeft, terwijl jij juist een enorme hoeveelheid controle laat zien. Dat laatste is een teken van zelfvertrouwen aangezien je dan vertrouwen hebt in wat je zegt en het niet nodig vindt om meer te zeggen. De praatzieke figuur praat in de regel zo veel, juist omdat hij of zij onzeker is. Een assertiviteitstraining kan je als verlegen type dus het nodige zelfvertrouwen bijbrengen, maar het kan iemand die onzeker is ook leren om met minder meer te bereiken. Dit alles is alleen maar bedoeld om aan te geven hoe genuanceerd assertiviteit kan zijn als je er op de juiste manier naar kijkt. Soms ben je al assertief zonder dat je er erg in hebt. Een assertiviteitstraining kan je dan leren om je bewust te worden van de methodes die je al toepast. Ook kun je natuurlijk bepaalde methodes aanscherpen en nieuwe methodes leren. Tevens is het herkennen van situaties waarin assertiviteit op z’n plaats is ook een belangrijk onderdeel van een assertiviteitstraining. Indien je meer wilt weten over wat deze training jou zoal te bieden heeft, dan kun je een kijkje nemen op de website van assettief.nl. 

Volg een assertiviteitstraining via assertief.nl

Via de website van assertief.nl kun je alvast meer lezen over deze assertiviteitstraining. Als je denkt dat deze training jou verder kan helpen, dan kun je je via de site ook direct aanmelden voor de assertiviteitstraining. Je kunt op de site zien waar en wanneer de trainingen plaatsvinden. Vervolgens kun je zelf nagaan welke dag jou het beste uitkomt en daarna kun je je meteen aanmelden voor de assertiviteitscursus. 

Kijk op tijdwinst.com voor meer informatie over de cursussen

Als je meer wilt weten over de assertiviteitscursus of andere cursussen, dan kun je ook terecht op tijdwinst.com. Hier lees je bijvoorbeeld ook meer over trainingen en cursussen als: 

  • Feedback geven
  • Snellezen
  • Gesprekstechnieken