Wanneer is er een BHV-er verplicht

De wetgeving over bedrijfshulpverlening is wellicht niet voor iedereen even duidelijk, maar wanneer is BHV verplicht? Eigenlijk is het meest eenvoudige antwoord op deze vraag: altijd. Alleen als er sprake is van een eenmanszaak is het niet verplicht, maar als je veel mensen over de vloer krijgt, of vaak met tijdelijke krachten werkt, weer wel. Het is dus gewoon verstandig om er voor te zorgen dat er altijd iemand aanwezig is met een BHV certificaat. Dit betekent dat er altijd iemand aanwezig is die in het geval van een incident hulp kan bieden, hetgeen natuurlijk het allerbelangrijkste is.

Veilige werkplek
Een werkgever is verplicht om ervoor te zorgen dat zijn werknemers op een veilige manier kunnen werken. De omstandigheden op de werkvloer dienen dus veilig te zijn, maar er horen ook mensen aanwezig te zijn die hulp kunnen bieden als er iets voorvalt. Denk hierbij bijvoorbeeld aan brand. De aanwezige BHV-er dient kennis van EHBO te hebben maar ook in staat te zijn om het pand zo snel en vellig mogelijk te ontruimen en eventueel – als er sprake is van een kleinere brand- deze trachten te blussen.

Aantal BHV-ers?
Het aantal BHV-ers dat je nodig hebt in een bedrijf is afhankelijk van de grootte van het bedrijf maar ook van het risico op incidenten. Als je bijvoorbeeld in een bedrijf werkt waar je met gevaarlijke stoffen in aanraking kunt komen, is het wijsheid om meer hulpverleners te hebben. Zorg er ook voor dat er altijd meer mensen zijn met BHV. Dan is er altijd iemand aanwezig om hulp te verlenen indien nodig.

Kies de juiste mensen
Zoek mensen die geschikt zijn voor een dergelijke functie en die veel op de werkvloer aanwezig zijn. Als je bedrijf meer afdelingen telt, zorg dan voor minimaal één BHV-er op iedere vloer. Kies mensen die geschikt zijn om dit werk te doen, het is niet voor iedereen weggelegd. En vergeet vooral niet om de certificaten op tijd te verlengen door middel van een herhalingscursus.